Килим BERBER BJ1250 Boujaad Бербер, ръчно тъкан от Мароко, Бохо - бежово / оранжево

Нов продукт

височина на руното: приблизително 25 - 30 mm

общо тегло: приблизително 1,90 кг/м²

вид прежда: 100% вълна

Повече детайли

  цена на доставка от: 33,83 лв.
  пратка изпратена в рамките на 48 часа
  международна доставка
  30 дни за връщане на стоките
  2 години гаранция
  Изпращане с наложен платеж. В случай на избор на тази опция молим, да се свържете с нас за уточняване на цената на доставката.

1 181,95 лв. с вкл. ДДС


Внимание: Последни бройки!

Техническо описание

МатериалВълна
формаПравоъгълна
моделгеометрия

Повече информация

Уникални и изключителни – открийте ръчно тъкани килими от Мароко

Историята на правенето на килими в Мароко датира от хиляди години. За местното население килимите не са просто декоративни елементи, а преди всичко израз на културата. В наши дни Мароко е дом на около 45 различни берберски племена, всяко със своите уникални техники на тъкане, цветови палитри и шарки.

Ръчно изработените марокански килими са уникални, единствени по рода си декоративни елементи, служещи като източник на знания за берберската култура и истински произведения на изкуството. Целият производствен процес се извършва ръчно, като всеки възел се изплита щателно на стоящ стан. Методите на тъкане се предават от поколение на поколение в рамките на племето, което води до това, че всяко мароканско племе има различни техники на тъкане, модели и цветови предпочитания. От уважение към традициите, предавани през годините, колекцията от имена отразява и имената на мароканските етнически групи, които са ги създали. Основният материал, използван при изработването на тези килими, е вълна, което гарантира, че килимите са красиви, изключително издръжливи и удобни.

Ексклузивните килими от Мароко са идеален избор не само за ентусиасти на изкуството, но и за пътешественици и почитатели на уникати. Ръчно изработеният производствен процес гарантира, че няма идентичен килим никъде другаде по света.

Мароканските килими BOUJAAD са изработени от овча вълна, което ги прави изключителни висококачествени продукти. Последният етап от създаването на килими BOUJAAD включва пране и разресване. Сресването им 2 или 3 пъти помага да се премахнат излишните влакна и да се придаде на косъмчето желаното подреждане. Следователно всеки етап на създаване е много обмислен и отнема много време, с методи, предавани от поколения в продължение на хиляди години, усъвършенствани до съвършенство.

Характерни черти на мароканските килими:

  • Всеки килим е ръчно изработен от марокански тъкачи само в един екземпляр. Това прави продукта уникално допълнение към интериора и шедьовър в своята област.
  • Произведени изцяло от вълна. Този естествен материал, със своята издръжливост и еластичност, гарантира удовлетворение от покупката в продължение на много години.
  • Вълненият килим може първоначално да отдели лек прах – естествена характеристика на този материал. Бъдете сигурни обаче, че това по никакъв начин не е неудобно или вредно.

Внесете докосване на мароканската култура в дома си с тези изключителни и уникални ръчно тъкани килими направо от Мароко!

 

Аксесоари

В следната категория има още 30 продукта:

Follow us on Facebook